Την πρόθεση να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «έδειξε» ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγώντας ότι «αν ήταν λύση η δική μου θυσία θα την έκανα. Αλλά ας μην ψάχνουμε για βαρβάρους». Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια ομιλία – απολογισμό είπε ότι «το κίνημα μας θα ξαναδημιουργήσει τους δεσμούς τους με τους ανθρώπους από τους οποίους ζητήσαμε θυσίες. Η πορεία της κυβέρνησης μας θα κριθεί από την ιστορία, και είναι εύκολο να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα για όλες τις δυσκολίες. Εγώ πήρα το ρίσκο να μην υπολογίσω το πολιτικό κόστος , ήξερα και ξέρω πόσο βαρύ είναι. θέλετε να γίνω εύκολη θυσία που θα τα γιατρέψει όλα; Και αυτό μπορώ να το κάνω».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και δήλωσε διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, όπως είπε, για να πετύχει η χώρα, «χωρίς να λογαριάζει καρέκλες».

Επισήμανε ακόμη ότι η επιλογή του να καταθέσει την πρωθυπουργία έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά για να συνεχιστεί η πολιτική που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

«Ας δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση για τις θετικές θεσμικές αλλαγές που μπορεί να δημιουργηθούν πολύ καλύτερα με την συνεργασία», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα.

«Το πιο σωστό και υπεύθυνο είναι να υπάρχει κυβέρνηση ευρύτερης συνευθύνης», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι οι εκλογές θα έρθουν όταν αποκατασταθεί διεθνώς ένα κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι ο ίδιος ανέλαβε την εξουσία «σε μια στιγμή πολλή δύσκολη με εντολή να αλλάξει τη χώρα», και επιτέθηκε κατά της ΝΔ, καταλογίζοντάς της ότι κατά τη διακυβέρνησή της συνειδητά δεν διαχειρίστηκε με διαφάνεια τα οικονομικά και ότι απέτυχε να προχωρήσει σε αλλαγές.

«Αν κάποιος άργησε δεν είμαστε εμείς αλλά εκείνοι που είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας και αδράνησαν τελείως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: Protothema.gr - Naftemporiki.gr