Στη Μασσαλία για τη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο Aντώνης Σαμαράς


Για τη Μασσαλία αναχωρεί την Τετάρτη οπρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).    Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι επαφές του κ. Σαμαράμε τα υπόλοιπα μέλη του ΕΛK, μεταξύ των οποίων η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, θα γίνουν σε καλύτερο κλίμα από τις προηγούμενες, μετά και την επιστολή του κ. Σαμαρά ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου.     

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες.     

Στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ
θα συμμετέχουν 17 πρωθυπουργοί της ΕΕ, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 σύνεδροι.      

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ κ.ά.      

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πολιτικό κείμενο του ΕΛΚ «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».     

Τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Νότης Μηταράκης, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Μουρούτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Μανώλης Μαυρομμάτης, κ.ά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο