Επίθεση στη μέχρι χθες στάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού εξαπέλυσε μιλώντας στον «Βήμα 99,5» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.    «Καλωσορίζω τον Αντώνη Σαμαρά στον κόσμο της λογικής» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «παρέλαση μνηστήρων» αναφερόμενη σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν από το βήμα της Βουλής.  
Μιλώντας για τη στάση της ΝΔ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι «έκανε τούμπα στυλ Κομανέτσι» και άλλαξε σε έναν μήνα όσα έλεγε στο παρελθόν.  

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι άνοιξε τον κύκλο διαδοχής με παρέλαση μνηστήρων. Είναι ώρα να πούμε την αλήθεια στον λαό και κανείς δεν ασχολείται, είπε η κ. Μπακογιάννη.  

«Αυτήν την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θα έπρεπε να τη δούμε πραγματικά ως κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Καθένας να προσθέτει μια καλή ιδέα που μπορεί να έχει και να προσθέτει τις ιδέες του που είναι δημιουργικές και διά του διαλόγου να μπορούμε να κάνουμε πολιτική για τον κόσμο», πρόσθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ερωτηθείσα εάν θα στήριζε μια κυβέρνηση Σαμαρά, απάντησε ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση η οποία στις προγραμματικές της δηλώσεις θα θέσει ως προτεραιότητα την ανόρθωση του κύρους της Ελλάδας για να παραμείνει η χώρα αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρώπη.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Χάγης για το βέτο, η ίδια υποστήριξε: 

Να συμφωνήσουμε ότι η πολιτική για το Σκοπιανό – που είναι ζητούμενο για τη χώρα – έχει ευρεία συμφωνία. Αν εξαιρέσουμε τον ΛΑΟΣ, όλοι συμφωνούν ότι αυτό που ζητούμε είναι μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτή είναι μια σταθερά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από εκεί και πέρα, η απόφαση αυτή δεν είναι θετική ούτε όμως και καταστροφική και το είπα από την αρχή. Είναι μια απόφαση που λέει ότι η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ – μεταξύ μας, έτσι είναι τα πράγματα, εμποδίσαμε την είσοδο. Απλώς τεχνικά δεν βάλαμε βέτο, γιατί πείσαμε. Γυρίσαμε τρεις μήνες όλον τον κόσμο και πείσαμε τους εταίρους μας».

Σχετικά, τέλος, με την αμοιβή του Χοσέ Αθεμπίγιο για τον σχεδιασμό του Ελληνικού, η κυρία Μπακογιάννη αρνήθηκε να σχολιάσει και δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει σήμερα άλλα προβλήματα από το να δούμε αν ο άμισθος φίλος του πρωθυπουργού, ο κ. Αθεμπίγιο πήρε ή όχι αμοιβή. Αν θεωρήθηκε ότι είναι άμισθος και πήρε προσφορά 180.000 ευρώ είναι θέμα, πώς να το κάνουμε; Αν πάλι αμείφθηκε σοβαρά για τη δουλειά που του ανέθεσε το ελληνικό κράτος, τότε μπορεί 180.000 ευρώ για ένα τόσο μεγάλο έργο όπως το Ελληνικό να είναι μια προσφορά πολύ λογική».

Πηγή: tovima.gr
TAGS