«Διαφωνώ στην εκλογή από τη βάση» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος στον «ΒΗΜΑFM 99,5» για τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, τη στάση του κ. Παπανδρέου και την εκλογή νέου προέδρου.
Σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου και αν πρέπει να γίνει από τη βάση ο κ. Βούρος υπογράμμισε ότι διαφωνεί με αυτή τη διαδικασία: «Διαφωνώ σ’ αυτό. Διότι νομίζω ότι ο κόσμος μέσα σ’ αυτήν την κρίση θυμικού που είπα πριν από τους φερόμενους ως υποψήφιους, έχει περάσει η κρίση και σ’ αυτόν και μια προσέλευση μικρή δεν θα αντικατοπτρίσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες. Άλλωστε, δεν μπορείς να σύρεις τον κόσμο ξανά σε κάλπες, όταν θα έχουμε ξανά σε λίγο καιρό κάλπες. Νομίζω ότι αυτήν τη φορά οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν άνετα μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα και το αποτέλεσμα να επικυρωθεί μέσα από ένα συνέδριο».
 
Για τις διαδικασίες διαδοχής: «Δεν είναι της πολιτικής μου αισθητικής να περιφέρονται πάνω από το κεφάλι βουλευτών ως σαΐτες επιστολές. Μια ανούσια επιστολογραφία, ένας «επιστολοπόλεμος» που θα είχε λόγο ύπαρξης μετά την πρώτη απόφαση που μας υπαγόρευε τα επώδυνα μέτρα. Τότε θα μπορούσε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και σε θέσεις και σε ιδεολογίες και πιθανώς ένα συνέδριο ή να κάναμε και ένα δημοψήφισμα και να πατούσαμε το κουμπί reset και να προχωρήσουμε ξανά. Αυτό που γίνεται τελευταία, και η κριτική και η κρίση έχει ρίζα. Ως προς το θέμα του κ. Παπανδρέου, θα συμφωνήσετε σε μια εμβληματική παρουσία για το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ταύτισε τα δεινά της προηγούμενης δεκαετίας στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευθεί ο κ. Παπανδρέου, αν θέλει πραγματικά να μείνει στην ιστορία, διότι μπορεί να επιθυμεί μια άλλη σχέση με τον πολιτικό χώρο γενικότερα, είτε στον ελλαδικό είτε στον ευρύτερο ευρωπαϊκό, είναι να ανοίξει τις διαδικασίες τώρα. Αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος.  

Για το αν πρέπει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος:
Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι, νομίζω, υποψήφιος. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Θα σας παραπέμψω και στο τελευταίο βιβλίο του κ. Βενιζέλου, αυτό που έγραψε πριν από δύο χρόνια.