«Εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε, και αυτό ισχύει τώρα για εμάς» δήλωσε στον ΒHMA FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα και υπογραμμίζοντας ότι η «αναβάπτιση» του κόμματος πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές.   «Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά, έχει πρόβλημα με την κοινωνία, πρέπει να αρχίσει ο διάλογος στο εσωτερικό του το ταχύτερο δυνατόν, για παράδειγμα αμέσως μετά τις γιορτές» δήλωσε.   

«Στις εκλογές πρέπει να πάμε με όσο το δυνατόν καινούργια εικόνα. Και αυτή αφορά από την ηγεσία, τις πολιτικές θέσεις, τις συμμαχίες, ό,τι μπορούμε περισσότερο» είπε ο κ. Πρωτόπαπας και τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί δεν είναι «α λα καρτ».   

Η μόνη δυνατότητα το ΠΑΣΟΚ να αναβαπτιστεί και να εμφανιστεί στις εκλογές με άλλες αξιώσεις είναι να προταχθεί αυτή η διαδικασία, η διαδικασία της αλλαγής του. Εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε, και αυτό ισχύει για εμάς τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι «χρειάζεται ανασύνταξη σε όλους τους τομείς», προτείνοντας ο διάλογος που θα γίνει να κινηθεί στο τρίπτυχο: απολογισμός και πρόσωπα, νέες πολιτικές, η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.   

Αναφερόμενος στα σχόλια στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ενώ συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου τώρα εμφανίζονται να την επικρίνουν, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» και παρέπεμψε στη δήλωσή του ότι όσοι ήταν σε ηγετικές θέσεις «βρίσκονταν στο ίδιο καράβι, με την ίδια γραμμή πορείας, ούτε σε άλλο καράβι, ούτε σε άλλη χώρα».  

Για το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι «δεν προέχει το 19 Φλεβάρη ή το 19 Μάρτη. Προέχει εάν τελικά αγαπάμε αυτή τη χώρα και θέλουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία διασφάλισής της ή εάν δεν μας ενδιαφέρει για έναν, ενάμιση μήνα και λέμε 'στάχτη και μπούλμπερη', πάμε σε εκλογές επειδή κάποια στιγμή κάποιος το έγραψε σε ένα χαρτί».  

Τέλος, ως προς το θέμα της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για «κυβέρνηση οικονομικού πολέμου και η κίνηση αυτή του σχηματισμού κυβέρνησης με όσους προθυμοποιήθηκαν ήταν εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη».