«Υπάρχουν περιπτώσεις που η χυδαιότητα υπερβαίνει κάθε όριο». Με αυτή τη φράση αρχίζει η ανακοίνωση - απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση που ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε στη Βουλή και κάνει λόγο για κοινή (με τον Γιάννη Ραγκούση που αποχωρούσε από το υπουργείο) υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 11-11-11 (ώρες πριν από την κυβερνητική αλλαγή) με την οποία η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, πριμοδότησε πέντε κομματικούς φίλους της, μετατάσσοντάς τους από το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Παιδείας, με συνολικό κόστος 108.900 ευρώ ετησίως. Αν και επιμελώς κρυμμένη στο διαδίκτυο (σύμφωνα με τον βουλευτή) εντοπίστηκε η κοινή υπουργική απόφαση για μεταφορά των πέντε εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ και το θέμα έφτασε στη Bουλή.

«Ψευδέστατους και συκοφαντικούς» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ισχυρισμούς του κ. Ντινόπουλου και στην ανακοίνωση του και επισημαίνει ότι οι μετατάξεις ήταν απολύτως προγραμματισμένες βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού «που συνεχίστηκε απαρέγκλιτα και κατά τη διάρκεια των μεταβατικών πολιτικών διαδικασιών που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο» και αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από όλα τα υπουργεία.

«Η αλήθεια θα λάμψει με κάθε λεπτομέρεια και τυπικότητα στην απάντηση που θα δώσει η Υπουργός Παιδείας με τον καθιερωμένο θεσμικό τρόπο στη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν όμως αυτές οι χαμηλότατου επιπέδου πρακτικές εκτόξευσης λάσπης και ύβρεων να μένουν ασχολίαστες» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.