«Στην κρίση του πολιτικού συστήματος, είναι φυσικό να γίνονται συζητήσεις» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ., Κωστής  Χατζηδάκης μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM 99,5» για τις συζητήσεις στελεχών της Ν.Δ. και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα.    «Στην κρίση του πολιτικού συστήματος, είναι λογικό να γίνονται συζητήσεις που δεν αφορούν μόνο το Κέντρο, αλλά και τα άκρα. Υπάρχει μια γενικότερη πολιτική αναστάτωση. Η δημιουργία όμως νέων κομμάτων και ιδιαίτερα μεγάλων κομμάτων που θα αλλάξουν το σκηνικό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και από εκεί και πέρα, όσον αφορά εμένα, είμαι στέλεχος της Ν.Δ. με μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα που όσοι με ξέρουν την ξέρουν από τότε που ήμουν στη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσπαθώ από την πλευρά μου να συμβάλλω στην ευρύτερη οικογένεια της Ν.Δ. και εκ των πραγμάτων αυτήν την ώρα φαίνεται ότι είναι ο πυλώνας του πολιτικού συστήματος και πρέπει να πετύχει η προσπάθειά της, διότι πρέπει να πετύχει η προσπάθεια της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Για το γεγονός ότι η Ν.Δ. εμφανίστηκε να ψηφίζει τον προϋπολογισμό, με τον οποίο όμως διαφωνεί:

«Οι περιστάσεις είναι ασυνήθιστες. Πράγματι εμείς ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, γιατί θέλαμε αυτές τις δύσκολες ώρες να στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι, και προς τις Βρυξέλλες και προς τις αγορές που μας έχουν βάλει σε μεγεθυντικό φακό».   

Για όσα υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς περί επαναδιαπραγμάτευσης:

«Αναδιαπραγμάτευση γίνεται εκ των πραγμάτων και είναι στη λογική της ίδιας της Ε.Ε. Και τώρα που βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών στις Βρυξέλλες, τι κάνουν; Στην ουσία κάνουν μια αναδιαπραγμάτευση προς όφελος της Ε.Ε. Και με τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και μετά την υπογραφή της, τα πράγματα δεν μένουν στατικά. Εξετάζονται από την αρχή και είναι νομίζω φανερό σε όλους πια ότι συνέβησαν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ο κόσμος υπερφορολογήθηκε, είχαμε ένα άρρωστο πόδι που ήταν ο δημόσιος τομέας και τώρα έχουμε δύο άρρωστα πόδια, γιατί αρρώστησε και ο ιδιωτικός και λόγω της υπερφορολόγησης. Καθυστέρησαν οι διαρθρωτικές αλλαγές».   

Για το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Λόγω και της κατάρρευσης που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι πολύ πιο πιθανή από όσο νομίζουν ορισμένοι αναλυτές. Πιστεύω ότι προς τα εκεί πάμε και όπως είπα και στη συζήτηση του προϋπολογισμού, η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. από εκεί και πέρα είναι ανοιχτή σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».