Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, δίνει συνέχεια στη σύγκρουσή του με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με το πόθεν έσχες των πολιτικών και τις καταθέσεις στην Ελβετία.
Όπως ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης μιλώντας μάλιστα σε υψηλούς τόνους, «επειδή η ΝΔ και ο κ. Μιχελάκης επιχειρούν να δημιουργήσουν  εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και στο ζήτημα του πόθεν έσχες των πολιτικών τους θυμίζουμε: Αναδρομικός έλεγχος του πόθεν έσχες, έχει ήδη γίνει για την περίοδο 1989-2001, με απόφαση της Επιτροπής του Πόθεν Έσχες που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2003 και είχαν δοθεί στη δημοσιότητα όλα τα συγκριτικά στοιχεία».

 Ο Γραμματές του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν περέλειψε να επαναλάβει την πάγια θέση του, «την οποία ξεχνά σκοπίμως η ΝΔ, για διαφάνεια παντού, διαφάνεια για όλους και οποιοδήποτε άλλο αναδρομικό έλεγχο και για το πόθεν και για το έσχες. Επιμένουμε στην αναγκαιότητα εξουσιοδότησης από όλους τους βουλευτές προς τις ελβετικές τράπεζες για να μην υπάρχει καμία σκιά. Στη ΝΔ, θέλουν ή δεν θέλουν την απόλυτη διαφάνεια; Να μας απαντήσουν ξεκάθαρα».