Απάντηση στις επικρίσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τα επεισόδια κατά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. «Προσωπικά προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι, είτε δεκατριάχρονου παιδιού είτε αστυνομικού» είπε ο κ. Παπουτσής.   

Ακόμη, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή: «Αυτή είναι η αντίληψή μου και της παράταξή μας και η δημοκρατική μας συνείδηση».  
Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπουτσή με αφορμή τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.  

Σε ότι αφορά την κατασκευή του φράχτη στον Εβρο ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι τα κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο θα αντληθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Η ανησυχία της Ευρώπης είναι μήπως θελήσουν και άλλα κράτη με μεγάλα σύνορα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να κάνουν το ίδιο και να δημιουργήσουν φράχτες» εξήγησε ο κ. Παπουτσής, αιτιολογώντας την απόφασή της να μην χορηγήσει σχετικά κονδύλια.  

Ακόμα, σχολιάζοντας την διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αναλαμβάνει πλέον την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν αναλάβει και αφού είχε καταργηθεί το αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.  

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ούτε διαχειριζόμαστε το υπουργείο ως τσιφλίκι μας. Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής έδωσε την ίδια απάντηση και στο θέμα μετεγκατάστασης των πολιτικών υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας από το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, στο οποίο αντιδρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης.  

«Όλη η συζήτηση για την μετεγκατάσταση του κτιρίου δεν είναι προσωπικά βίτσια ούτε εμένα ούτε του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα. Είναι θέμα νόμων τους οποίους υλοποιούμε αλλά και θέμα ασφάλειας» ανέφερε ο κ. Παπουτσής.Πηγή: tovima.gr