Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με ενδεχόμενες αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας να πέφτουν στο τραπέζι των συνομιλιών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης των δυο υπουργών στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας, η κ. Κλίντον επανέλαβε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και το πόσο σέβεται και τιμά η αμερικανική πλευρά αυτή την προσπάθεια του ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την επανεργοποίηση της ελληνοαμερικανικής επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η ανάγκη για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε και η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και η ενεργοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Επίσης, οι δυο υπουργοί εξέτασαν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το Κυπριακό.