Για κομματικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την τοποθέτηση 104 προϊσταμένων σε ΔΟΥ της χώρας. «Την ώρα που τα έσοδα καταρρέουν, οι στόχοι του 2011 εκτροχιάζονται, τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, ο Υπ. Οικονομικών μετατρέπει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε “κομματικό παραμάγαζο”», αναφέρει ο κ. Βρούτσης, σε σχετική του ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζει, «για πολλοστή φορά, τοποθετούνται φίλοι και κομματικοί ημέτεροι - ως διευθυντές και υποδιευθυντές - στις πιο νευραλγικές ΔΟΥ της Ελλάδας».

«Από τη μία ο κ. υπουργός καλούσε από το βήμα της Βουλής κόμματα και κοινωνία να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή και από την άλλη αθετεί τα λεγόμενά του και κομματικοποιεί πλήρως τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό», προσθέτει.

Με την ενέργειά του αυτή, καταλήγει ο κ. Βρούτσης, «μάς θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμετανόητο και προσκολλημένο σε κομματικές ιδεοληψίες και πρακτικές που φαλκιδεύουν τη δημόσια διοίκηση».