Την στήριξη του Γ. Παπανδρέου, χωρίς απολύτως κανένα ενδοιασμό εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα» και προσθέτει ότι η συζήτηση για εκλογή νέου προέδρου εγκλωβίζει το ΠΑΣΟΚ και δρα υπονομευτικά για τη χώρα. Σε συνέντευξλή του στην Ελευθεροτυπία, ο Χ. Παπουτσής, όταν ερωτάται αν δικαιούται ο Γ. Παπανδρέου να είναι ξανά επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, δίνει την εξής απάντηση:

Αναρωτιέμαι πολλές φορές όταν ακούω τέτοιου είδους συζητήσεις: είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε η χώρα να είχε φτάσει μέχρι τη δανειακή σύμβαση που αφήνει νέα περιθώρια για τη χώρα, χωρίς το Γιώργο Παπανδρέου;

Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δουν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, τη χώρα, τους κυβερνητικούς παράγοντες, τον Πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο να αγνοεί τη συνδρομή και τη βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου από μια θέση ευθύνης;

Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. Θεωρώ ότι όσο ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δικαίωση του αγώνα και την ενότητα της παράταξης, εγώ θα τον στηρίζω χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

Το καταστατικό λέει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από πανελλαδική ψηφοφορία. Πρέπει να ισχύσει και στην παρούσα φάση. Θα είστε υποψήφιος πρόεδρος αν τεθεί θέμα;

Επιμένω να μη συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση. Είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Ουσιαστικά λειτουργεί υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια.

Καθώς, εγκλωβίζει το ΠΑΣΟΚ, το βασικό κορμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μία οδυνηρή εσωστρέφεια με ακραίες και διχαστικές συμπεριφορές. Και ανησυχώ γιατί γεμίζει τους πολίτες με απογοήτευση , ισχυρότερη από εκείνη που προκάλεσαν κάποιες λαθεμένες κυβερνητικές επιλογές.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, συνεχίζω να πιστεύω στις σχέσεις ηθικής και εντιμότητας , στην αξία της συλλογικής δουλειάς και της ενότητας της παράταξης , της προσωπικής στράτευσης και της δέσμευσης. Πάντα στην πρώτη γραμμή.