«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια». Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ από τα Τρίκαλα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της. Η συμφωνία που υπάρχει, πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα για το χρόνο των εθνικών εκλογών, είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα, αλλά και για το νέο πακέτο δανειοδότησης της χώρας.

«Υπολογίζω με την εμπειρία που έχω στα ευρωπαϊκά ότι αυτό θα γίνει γύρω από το Πάσχα», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη. Επίσης, απαντώντας σε αν οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας, εκτίμησε πως «αυτό που συντελείται σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι μια πολύ μεγάλη επανάσταση».

«Αυτό, που υπάρχει σήμερα, είναι ένα καζάνι που βράζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση πλέον, ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα. Και αυτό που θα απαιτήσει από τους πολιτικούς τού αύριο, θα είναι ακριβώς μία κυβέρνηση συνεργασίας σε προγραμματική βάση, μία κυβέρνηση που θα βγάλει μπροστά το καλύτερο που θα έχει κάθε κόμμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε από κοινού για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Ακόμη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως το κόμμα της θα κατέβει αυτόνομα σε όλους τους νομούς της χώρας. Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ένταξης του ανεξάρτητου βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη, στη Δημοκρατική Συνεργασία, σημείωσε:

«Είπα ότι στην Δημοκρατική Συμμαχία ιδέες και απόψεις όπως αυτές έχει εκφράσει ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος όπως ξέρετε ιστορικά είναι ένας άνθρωπος του μεσαίου χώρου, ένας άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία την οποία έχει αποδείξει και στην πράξη, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος βεβαίως για τη Δημοκρατική Συμμαχία, θα ήταν μια εξαιρετική συνεργασία».

Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως στόχος της περιοδείας της είναι η επαφή με παραγωγικές τάξεις και αυτοδιοικητικά στελέχη, τα οποία συναντά σε όλη τη Θεσσαλία. Επίσης στόχος είναι να περάσει όσο γίνεται καλύτερα το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Περιγράφοντας τις βασικές αρχές του κόμματος, είπε πως πρόκειται για κόμμα «ανοικτό στην ελληνική κοινωνία, κόμμα που επέλεξε στις πολιτικές του θέσεις το δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της υπευθυνότητας και με αυτή την αλήθεια και την υπευθυνότητα πορευτήκαμε αυτό τον καιρό, ένα κόμμα όμως που έχει έναν στόχο: την ανατροπή στην πράξη».