Για «δουλοφροσύνη» της κυβέρνησης προς τις προτάσεις του γερμανογαλλικού άξονα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έκανε λόγο το μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του Συνασπισμού, Δ. Στρατούλης. Μιλώντας στο Ράδιο Εννέα, ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε «από την απόλυτη σιωπή». «Ηταν ως να μην συμμετείχε καθόλου στη σύνοδο κορυφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι οι αποφάσεις των 17+6 δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν στο ελάχιστο τις επιθέσεις των αγορών, από τη στιγμή που, όπως είπε, «δεν πήραν ούτε τα ελάχιστα μέτρα προσωρινής άμυνας, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν έστω σαν ασπιρίνες».

Προειδοποίησε ακόμη ότι οι πολιτικές λιτότητας «θα βαθύνουν την ύφεση και κατά συνέπεια θα αυξήσουν τα δημόσια ελλείμματα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος».

«Η αποσύνθεση της ευρωζώνης θα συνεχιστεί και θα βαθύνει, καθώς και η λεηλασία των λαών και των χωρών της ΕΕ, που όσο γρηγορότερα συγκρουστούν με αυτή την ευρωζώνη - νεοφιλελεύθερη φυλακή τόσο το καλλίτερο για να μπορέσουν ν' ανοίξουν άλλοι προοδευτικοί σοσιαλιστικοί δρόμοι για κάθε χώρα ξεχωριστά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι παρατηρείται συνεχιζόμενη άνοδος όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, «παράλληλα με την πτώση των δυνάμεων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση της μνημονιακής συνεργασίας».

Υπογράμμισε τέλος ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ , «για να δώσει ελπίδα στο λαό, ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό του μνημονίου και ότι αξίζει να αγωνιστεί γι’ αυτόν».

πηγή: naftemporiki.gr