«Το πείραμα Παπαδήμου κινείται στα όρια του συνταγματικού πολιτεύματος» τόνισε στο ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κωσταντίνος Τζαβάρας. Ο κ. Τζαβάρας μίλησε για το χρόνο των εκλογών, τις αγωγές των πρώην βουλευτών για αναδρομικά και σχολίασε τις απόψεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τις εκλογές. Για τις αγωγές πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικά:

Δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι πρέπει να κάνει. Είμαι υποχρεωμένος όμως να πω – διότι αυτό αφορά την προσωπική μου στάση σε διάφορα ζητήματα – ότι τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, όπου πραγματικά υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κοινωνία, κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με τέτοιου είδους διεκδικήσεις.  

Για όσα υποστήριξε ο κ. Στεφανόπουλος σχετικά με το βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου και το χρόνο των εκλογών:

Προσωπικά μένω κατάπληκτος με την παρέμβαση ενός ανθρώπου που δεν μας είχε συνηθίσει σε παρεμβάσεις. Η περίπτωση του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, που πρόκειται για έναν άνθρωπο μετρημένο που και όσο ήταν πρόεδρος και μετά την αποχώρησή του από το ύπατο αξίωμα μάς είχε δώσει την αίσθηση του μέτρου, της μετρημένης πολιτικής του στάσης. Τώρα, το ότι ξαφνικά επεμβαίνει σε ένα θέμα για το οποίο, πρώτον υπάρχει μια απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων, δεύτερον υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι το πείραμα Παπαδήμου είναι ένα πείραμα που κινείται στα όρια της λειτουργίας του συνταγματικού πολιτεύματος, τρίτον το έργο που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει αυτή η κυβέρνηση είναι να φτάσει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του και τέταρτον είναι αναγκαίο σ’ αυτό το πολιτικό τοπίο, το οποίο δεν αντιστοιχεί στη θέληση του ελληνικού λαού, κανένας από τους πολιτικούς παράγοντες δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρέπει να οδηγηθεί σε μια τέτοια κατάσταση ώστε ο λαός να δώσει τον τόνο που απαιτείται για να βγούμε από αυτήν την κρίσιμη ιστορική φάση. Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά το πολιτικό προσωπικό και όλοι εκείνοι που έχουν να προσφέρουν κάτι σ’ αυτόν τον τόπο έχει την αίσθηση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι ένας μάγος που θα λύσει όλα τα προβλήματα.  

Για τη φράση του κ. Σαμαρά «δεν είμαι κολλημένος με το ημερολόγιο»:

Συμφωνώ απολύτως. Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος των εκλογών προσδιορίστηκε με βάση τη διάρκεια που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες που έχουν σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ελάφρυνση του χρέους, δηλαδή το PSI. Τώρα, αν αυτό πάρει μία ή δύο εβδομάδες παραπάνω από την 19η Φεβρουαρίου, κανένας δεν θα πει ότι έγινε μια παραβίαση όσων έχουν συμφωνηθεί ή ότι πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σ’ αυτό το χρονικό σημείο.