Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με αναδρομικές αποδοχές που διεκδικούν πρώην βουλευτές, το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, επισημαίνει με ανακοινωσή του ότι: 
«Όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Οικονομικών.

Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί. Αντιθέτως, όπως είναι γνωστό, μετά από εισηγήσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, με αφορμή ανάλογα δημοσιεύματα τον περασμένο Μάιο είχε δηλώσει ότι: «Όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, όπου οι πολίτες υπόκεινται σε επώδυνες θυσίες για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».