«Δεν έχουν ζητηθεί νέα μέτρα ούτε μείωση του μισθολογικού κόστους», τόνισε ο Μ. Χάλαρης, ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεωρητών εργασίας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5», αναφορικά με τις πιέσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. «Σε καλό σημείο είμαστε. Προχωρούν οι αλλαγές που έχουν ζητήσει. Βλέπουν ότι γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας μέσα στα όρια που υπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα και όλα πήγαν καλά. Ούτε νέα μέτρα μάς ζήτησαν ούτε κάτι καινούργιο».
 

Σχετικά με το θέμα του κατώτατου μισθού, δήλωσε πως είναι ένα ανοιχτό θέμα. «Αυτοί ζητούν να μειωθούν αυτά που δίνουν οι εργοδότες, αλλά δεν είναι θέμα μας γενικά η αμοιβή. Θέμα μας είναι, ας πούμε, πώς θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι ασφαλιστικές εισφορές. Θα πρέπει να καταπολεμήσει την εισφοροδιαφυγή το ΙΚΑ, για παράδειγμα».


Ακόμη, επεσήμανε ότι «Είμαστε σε φάση, επειδή κατατέθηκαν οι πίνακες Σεπτεμβρίου έως Νοεμβρίου, που δεν είναι ξεκάθαρες οι μειώσεις μισθών, αλλά μια συνολική εκτίμηση που έχει γίνει με τους επιθεωρητές εργασίας είναι ότι έχει υπάρξει μια αύξηση στις μειώσεις μισθών κατά 12%.

Μιλάμε για πραγματικές μειώσεις, στην τσέπη και όχι για εκ περιτροπής εργασίας, όπου δεν φαίνεται η μείωση του μισθολογικού κόστους εκεί πέρα. Και βέβαια, έχουμε τις επιχειρησιακές συμβάσεις του άρθρου 37 που φαίνεται ότι βηματίζει αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερα από τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και φαίνεται ότι θα έχουμε και εκεί κάποιες (μειώσεις)».