Επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ντάνι Αγιάλον, πραγματοποιώντας δηλώσεις, στις οποίες τόνισε την πρόθεση του για σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό, λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα στους τομείς, ενέργειας, ΑΟΖ, Τουρισμού, Γεωργίας, Αμυντικής συνεργασίας και προσέλκυσης ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ουσιαστικές της συνομιλίες του στο Ισραήλ τονίζοντας ότι θα αποδώσουν.

Παράλληλα, στην αυξημένης γεωπολιτικής σημασίας η επίσκεψη του, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε στο Μνημείου του Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια συνάντησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post είπε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τις πολιτικές Παπαπανδρέου υπέρ των Ισραηλινών.

«Για δεκαετίες το κόμμα μου, η ΝΔ, στηρίζει μία πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην Μέση Ανατολή. Η καθιέρωση δυνατότερων δεσμών με το Ισραήλ είναι μία από τις πολύ λίγες πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού που εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης στηρίξαμε με όλη μας την καρδιά. Στην πραγματικότητα τον ενθαρρύναμε δημοσίως στο κοινοβούλιο να το πράξει. Και όταν το έπραξε σταθήκαμε δίπλα του σε αυτό το θέμα» υπογράμμισε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς.


Με πληροφορίες από real.gr