Δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη στο δελτίο ειδήσεων του Mega. O κ. Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως οι ελεγκτές της τρόικας έχουν θέσει θέμα μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, όμως, ότι το θέμα του κατώτατου μισθού είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να αλλάξει αυτό το καθεστώς. «Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό» πρόσθεσε.

«Η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους εταίρους, κάτι που κάνει ήδη, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα» δήλωσε.

«Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης 13-14ου μισθού, στο παρελθόν υπήρξε, δεν θεωρώ ότι θα επανέλθει μετά την επιχειρηματολογία μας» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Για τις κύριες συντάξεις, o κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και τα μέτρα ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέες περικοπές».