Στις 4 σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για το κυβερνών κόμμα, με τον ηγέτη του να αμφισβητείται και να καλείται να ανοίξει ο ίδιος τη διαδικασία αλλαγών. Το ραντεβού έχει κλειστεί πριν από δύο μέρες τηλεφωνικά και όπως λέγεται, οι δύο θα συζητήσουν κυρίως για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Η συνέντευξη ωστόσο του Ευ. Βενιζέλου μια μέρα πριν φιξαριστεί η συνάντηση, προϊδεάζει και για τα όσα θα συζητηθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για όλα τα προβλήματα της οικονομίας και θα γνωστοποιήσει (και επισήμως) στον κ. Παπανδρέου την απόφασή του να μην σηκώσει μόνος το βάρος των νέων μέτρων που θεωρεί επιβεβλημένα λόγω της μαύρης τρύπας που υπάρχει στον προϋπολογισμό, προτείνοντας αυτή την απόφαση να την πάρει κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες- είναι εκνευρισμένος από το δημοσκοπικό προβάδισμα του Α. Λοβέρδου στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής και βλέπει ότι η κατάσταση δύσκολα θα ανατραπεί όσο παραμένει υπουργός οικονομικών- το PSI βλέπετε είναι full time job, θα ζητήσει από τον Γ. Παπανδρέου να αποσαφηνίσει τη θέση του.

Αυτή τη στιγμή οι προσωπικές επιλογές των δύο βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση. Στον Γιώργο συμφέρει η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και στον Βενιζέλο οι εκλογές.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα είναι μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΥΓ: Την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας.


Σχετικά θέματα: