Με εκλογές από τη βάση θα πρέπει να προκύψει η νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, διαμήνυσε ο Γιάννης Ραγκούσης καλώντας όλους όσους έχουν στο μυαλό τους άλλες λύσεις να ξεχάσουν τα δαχτυλίδια.  Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι η ενότητα του κόμματος δεν μπορεί να οικοδομηθεί στη βάση του παρελθόντος υποστηρίζοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ της σκοτεινής μεταπολίτευσης έχει τελειώσει. Τέλος η εύκολη πολιτική καριέρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από νέα ενότητα στο μέλλον». Καταλόγισε δε σε κάθε άλλη μέθοδο εσωκομματικών διαδικασιών χαρακτηριστικά «ανομίας», τα οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να επικρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ. 

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εάν πρώτα δε διασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα της Ελλάδα», σημείωσε ο πρωην υπουργός Μεταφορών και  αρνήθηκε να δεσμευτεί για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα επισημαινοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να αλλάξει μόνο με κάλπη. «Όσοι βλέπουν κάτι άλλο, καλύτερα να το ξεχάσουν». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου «να προσδιορίσει το ρόλο του γιατί έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις στο κόμμα». 

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, ο κ. Ραγκούσης απέφυγε να τοποθετηθεί: «Αρνούμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Η δίκη μου η ευθύνη αποκλείεται να μην αναληφθεί, συμμετέχοντας και λέγοντας την άποψή μου για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη».

Οργή Ραγκούση κατά Σπινέλλη για τα φορολογικά 

Επίθεση κατά του πρώην Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του περί φοροδιαφυγής δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα.

«Ήρθε η ώρα ης εξατομίκευσης της ευθύνης... Οριακά συγκρατώ την οργή μου και πρέπει ο κ. Σπινέλλης να καταλάβει ότι δεν αντέχει η συλλογιστική του ‘παραιτούμαι για προσωπικούς λόγους’ και μετά να μιλάει για προβλήματα στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ειδική μεταχείριση σε κάποιους... Η βάση συζήτησης κάθε φορά στα υπουργικά συμβούλια ήταν ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια της φοροδιαφυγής....Με κατηγορηματικό τρόπο σας λέω ότι στα υπουργικά συμβούλια ακούγαμε ότι γίνονται τα πάντα για τη φοροδιαφυγή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε ρητή αναφορά από τη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή, πλήρη απεικόνιση από τις ΔΟΥ, καθώς και μπλοκάρισμα όλων των εισοδημάτων των εφοριακών και έλεγχο των πόθεν έσχες. 

Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Σπινέλλης επανήλθε στο θέμα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι το κράτος χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ ή 5%-6% επί του ΑΕΠ. Σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, σημείωσε πως σε έναν φορολογικό έλεγχο συνήθως μόνο το 20% καταλήγει στο ταμείο του κράτους, ενώ το υπόλοιπο 80% μοιράζονται ο ελεγχόμενος και ο φοροελεγκτής.

Πηγή: Έθνος - Σκαι