Χωρίς μεγάλη είδηση έληξε η συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου καθώς ούτε ο Γιώργος είπε, ούτε άφησε να εννοηθεί ότι θα δρομολογήσει τη διαδικασία διαδοχής, αλλά ούτε και ο Βενιζέλος του το ζήτησε. Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, ο Βενιζέλος στη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ουσιαστικά δεν ζήτησε από τον Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το μέλλον του στο ΠΑΣΟΚ.

Το μόνο που συμφωνήθηκε και αυτό δεν αντιτίθεται στις θέσεις Παπανδρέου είναι ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα ανοίξει μια συζήτηση για την οικονομική πολιτική και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η ανεπίσημη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία «τις επόμενες ημέρες, με επίκεντρο και την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου -στα μέσα της επόμενης εβδομάδας- θα γίνει συζήτηση για την αξιολόγηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, την στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την πορεία του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου, στη συνάντηση, έγινε μια μακρά και σε βάθος συζήτηση για την κατάσταση της χώρας, του πολιτικού συστήματος και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Βενιζέλος και Παπανδρέου συμφώνησαν πως συμφωνήσαν πως πρώτη προτεραιότητα είναι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και η ολοκλήρωση των δύσκολων και λεπτών ισορροπιών που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα και το PSI και μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία και όλη την χώρα , σε μια νέα και ποιο αισιόδοξη φάση.

Συνομιλητές του κ. Βενιζέλου, ανέφεραν ότι η εντύπωση που αποκόμισε ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει μέσα στην επόμενη εβδομάδα , μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα διαφυλάξουν την ενότητα την ανανέωση και την δυναμική της παράταξης και θα την βοηθήσουν να βρει την πολιτική της προοπτική και να ανασυγκροτήσει την σχέση της με την κοινωνία. 

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τους συνομιλητές του κ. Βενιζέλου, συμφωνήθηκε επίσης πως όλες οι σχετικές επιλογές πρέπει να είναι καθαρές και ευρύτατης αποδοχής, χωρίς ούτε η παράταξη να τραυματίζεται ούτε να υπονομεύεται η λειτουργία της κυβέρνησης.

Όπως υποστήριζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος δεν ενδιαφέρεται για τα διαδικαστικά ζητήματα, διότι είναι παρών και ξέρει να δίνει και δίνει τις μάχες σε όλα τα διαδικαστικά πλαίσια και δεν δέχεται ούτε συστάσεις, ούτε υποδείξεις από κανέναν για τις εσωκομματικές διαδικασίες και την βάση, γιατί αυτά απέδειξε ότι τα τιμά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες .

Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Βενιζέλο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να σωθεί η χώρα και να ανασυγκροτηθεί η παράταξη.


Σχετικό θέμα:   Προς οριστική ρήξη Βενιζέλου - Παπανδρέου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση