Συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ «για όλα τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν από το 2012 και μετά» ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ως μία από τις λίγες «αχτίδες φωτός» την απόφαση της Συνόδου της 26ης/27ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας τη θέση της πως «η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να λειτουργήσει μέχρι να κλείσει το θέμα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».

«Πριν φτάσουμε στην συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου, απ' την οποία ξεκινάει κατά κάποιο τρόπο μια νέα περίοδος, αλλά και μετά, με τα κωμικοτραγικά πολιτικά γεγονότα που ακολούθησαν, καταλάβαμε όλοι, όσοι διατηρούμε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ιθύνοντες, ότι ουδέποτε όσο τώρα δεν είχε γίνει τόσο εκτεταμένη και απροκάλυπτη συζήτηση, ακόμα και μεταξύ των πλέον φανατικών υποστηρικτών μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ» είπε η Ντ.Μπακογιάννη.

Η ίδια υποστήριξε πως αυτή η στάση των Ευρωπαίων εταίρων οφείλεται στην «απραξία» από το πρώτο Μνημόνιο και έπειτα και «στο πυροτέχνημα περί δημοψηφίσματος», με το οποίο, είπε χαρακτηριστικά, «ο κ.Παπανδρέου παρ' ολίγο να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα».

Το πρόβλημα της χώρας «δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό» τόνισε, καλώντας τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσουν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Πηγή: tovima.gr