«Δώσαμε μια ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί τη μεθερμηνεύουν όπως θέλουν;», αναρωτήθηκε ο Κ. Μαρκόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., σε συνέντεξή του στον «ΒΗΜΑ FM 99,5», μιλώντας για τα φαινόμενα ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση.  «Κατ’ αρχήν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν το μυαλό τους στην επόμενη μέρα και τη διαδοχή στο κόμμα τους και όχι στην έξοδο από την κρίση, άρα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ξεφύγουν από τον εαυτό τους και στην πραγματικότητα δεν ασκούν πια πολιτική για την πατρίδα, αλλά για τον εαυτό τους.
 

Δεύτερον, τα στελέχη του ΛΑΟΣ που βρίσκονται στην κυβέρνηση έχουν ήδη αισθανθεί, πριν καν περάσει μήνας, τη φθορά που υπόκεινται από τις δημοσκοπήσεις, διότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση κοινοβουλευτικά στελέχη με μεγάλη δύναμη και ενθουσιασμό σ’ αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση.
 

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το συνονθύλευμα διαφορετικών ιδεολογιών, κατευθύνσεων και εκπορεύσεων δεν μπορεί να αποτελεί κυβέρνηση. Κυβέρνηση σημαίνει στρατηγικός σχεδιασμός μιας ενιαίας πολιτικής. Είναι δυνατόν να συνομιλήσουν και να συμφωνήσουν σε κάτι κοινό, πέραν των τριών συγκεκριμένων; Όλες αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες μπορεί να είναι και σωστές, έχουν μια πολύ σοβαρή αγνόηση. Αγνοούν τους βουλευτές που τους στηρίζουν», σχολίασε.
 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας: «Προσωπικά, ενσυνειδήτως στήριξα τον κ. Παπαδήμο και τον ψήφισα, με σκοπό να κάνει όσα έλεγε η ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας και στην ομιλία μου σαν απλός βουλευτής ήμουν σαφέστατος γιατί στηρίζω αυτήν την κυβέρνηση. Αγνοούν τους βουλευτές; Δώσαμε μια ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί τη μεθερμηνεύουν όπως θέλουν;»
 

Όσον αφορά στις εκλογές, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται και οι λύσεις φαίνονται φτωχότερες απ’ ό,τι αναμέναμε και νομίζω ότι καλό θα είναι η κυβέρνηση αυτή να περιοριστεί σε όσα έχει αναλάβει, να τα ολοκληρώσει με την ευχή και τη στήριξή μας και επιτέλους να μιλήσουν οι πολίτες, γιατί αυτοί είναι οι κυρίαρχοι στο δημοκρατικό παιχνίδι.


Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν χθες ο αξιότιμος πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος, που τον στηρίξαμε, έλεγε μια κουβέντα παραπάνω. Δεν έχει κανένα νόημα να πω εγώ μια κουβέντα. Σημασία έχει να πει ο ίδιος, ο οποίος προΐσταται αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης. Πάντως, σε ό,τι με αφορά και αφορά και τη Ν.Δ. δεν έχουμε φύγει από τη θέση μας να γίνουν εκλογές και να μιλήσουν οι πολίτες μέσα από στρατηγικές από τα κόμματα για την έξοδο από την κρίση». 


Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξέφρασε την αντίθεσή του στη λήψη νέων μέτρων. «Θα διαφωνήσουμε αν έρθουν πρόσθετα μέτρα. Θα διαφωνήσουμε αν έρθουν πρόσθετοι φόροι και πρόσθετοι φόροι δεν είναι μόνον να μας ζητήσουν να ψηφίσουμε πρόσθετους φόρους. Είναι και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Γιατί αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, σημαίνει ότι θα αυξηθούν οριζόντια όλα τα άδικα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία.
 

Αν σήμερα οι πολίτες αντιδρούν και κοιτούν περίεργα και λοξά αυτήν την κυβέρνηση, ενώ ασφαλώς εμπιστεύονται τον κ. Παπαδήμο είναι γιατί δεν έχουν συμμετάσχει στη λύση της κρίσης. Συμμετέχουν μόνο στο άγος και στο άγχος της. Τελευταία φορά ψήφισαν με το «λεφτά υπάρχουν». Τώρα που θα ψηφίσουν με το «λεφτά δεν υπάρχουν», πρέπει να διαλέξουν ποιος είναι ο καλύτερος και η καλύτερη ομάδα και το καλύτερο κόμμα για να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερα μονοπάτια σωτηρίας». 


Τέλος, θέλησε να μιλήσει για την ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. στην οποία συμμετέχει και για το αν είχαν την έγκριση της ηγεσίας του κόμματος για τις κινήσεις τους. 


«Είμαστε μια ομάδα βουλευτών χωρίς τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο. Θέλαμε απλώς να δυναμώσουμε τη φωνή του πατριωτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού και νομίζω ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω απ’ αυτό.
 

Κατ’ αρχήν, το να κάνουν βουλευτές σε ομάδες ή κατά μόνας κοινοβουλευτικό έλεγχο, είναι αναπόσπαστο δικαίωμά τους και συνταγματική υποχρέωση.


Δεύτερον, δεν ζητήθηκε καμία γνώμη ή άδεια από κανέναν, διότι δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω, από το να ενώνουμε τη φωνή μας και δεν παλεύουμε κανέναν. Ούτε φράξια κάνουμε ούτε υπονομεύουμε κανέναν.


Ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτό που νομίζουμε ότι απασχολεί τους πολίτες καθημερινά και λείπει αυτήν την ώρα από το πολιτικό σύστημα και νομίζω ότι το κάνουμε με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση, διότι αυτό θα βοηθήσει την παράταξή μας και τον πυρήνα του πολιτικού διαλόγου και θα βάλει στο τραπέζι πραγματικά ερωτήματα».