Για υποκρισία κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, αναφορικά με τα περί μείωσης του κατώτερου εγγυημένου μισθού, ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνει, «ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει μαζί της για την κατάργηση του». Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατούλης, στο άρθρο 2 του νόμου 3845/2010, στην παράγραφο 7, αναφέρεται ρητά ότι οι ομοιοεπαγγελματικές, οι κλαδικές και οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας μπορεί να αποκλίνουν από τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ορίζουν τον κατώτερο εγγυημένο μισθό.

«Όσο αφορά την συμφωνία του υπουργού Εργασίας με την τρόικα, για μειώσεις και των υπολοίπων μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όταν όλοι αυτοί μιλούν για την βελτίωσή της εννοούν την αύξηση μόνο των επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστικών κερδών», προσθέτει.

Με αφορμή εξάλλου τα στοιχεία για την ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2011, ο κ. Σρατούλης κάνει λόγο για «ανθρωποκτόνα ποσοστά, με κύρια θύματα τους νέους, που ένας στους δύο και μάλιστα από τα πιο εξειδικευμένα τμήματά τους αναγκάζεται να ξενιτευτεί».Πηγή: naftemporiki.gr