Η λήψη μέτρων ήταν αναγκαστική γιατί η χώρα βούλιαζε στην ύφεση υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, ζητωντας ωστόσο εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για τα νέα μέτρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε την κυβέρνηση Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι είναι προσωρινή και ότι έχει επιφορτιστεί με έναν σκοπό: το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση.

«Δεν θέλω να προχωρήσω σε συμπεράσματα. Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αν πέτυχε τους σκοπούς της», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Γιάννης Ραγκούσης, υποστήριξε ότι οι εταίροι δεν θα δέχονταν να προχωρήσουν στην σύμβαση, εάν δεν είχε αποφασίσει η Ελλάδα τί θα πρέπει να κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Θα ζητηθεί να ληφθούν μέτρα άμεσα, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο», πρόσθεσε ο κ.Ραγκούσης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει και νέα μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας απάντησε «Θέλω να ακούσω τον υπουργό Οικονομικών γιατί χρειαστήκαμε νέα μέτρα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών ήταν από μόνο του μία κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση, διότι «δεν υπάρχει επενδυτής να επενδύσει, καταναλωτής να καταναλώσει και αποταμιευτής που να μην έχει σκεφτεί να πάρει τις καταθέσεις του». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έδινε έξω μία εντύπωση «ότι κοροϊδεύει».  

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε επίσης, ότι ολοι οφείλουν να κάνουν τον απολογισμό τους. «Οποιοι μέσα στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την αντιπολίτευση καθυστέρησαν στην εφαρμογή όσων δεσμεύτηκε η χώρα, ευθύνονται που βούλιαξε χώρα στην ύφεση».

«Οφείλουμε να σκεφτούμε ποια ήταν τα καθήκοντά μας και ποια φέραμε εις πέρας», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι προτεραιότητα έχει η δανειακή σύμβαση και μετά οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στον κ. Παπανδρέου το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος αν αυτός το επιθυμεί, αλλά ζήτησε από όλους να μην προσπαθούν ούτε να τον διερμηνεύσουν ούτε να του υποδείξουν την άποψή τους και να τον ακούσουν πρώτα.

«Δεν πρέπει να παίζουμε τους υποβολείς της γνώμης του Γιώργου Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας πρόσθεσε ότι όποιος δηλώσει υποψήφιος, αυτονόητα θα πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για το «λεφτά υπάρχουν», ο κ.Ραγκούσης ανέφερε ότι από το στόμα του δεν θα ακουστεί ποτέ μία τέτοια φράση. «Αν ήμουν συμμέτοχος σε μία φράση, ήταν το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το «λεφτά υπάρχουν» δεν ήταν ένα σύνθημα που ακούστηκε το 2009, αλλά ήταν το σύνθημα όλης της Μεταπολίτευσης.

Αναφορικά με τα ταξί και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «δεν υπήρχε κυβερνητική απόφαση για τα ταξί», ενώ πρόσθεσε ότι «το άνοιγμα των επαγγελμάτων είναι θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ηθικής».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της εφεδρείας, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με την απογραφή των υπαλλήλων το 2010, η οποία είχε ως μόνο στόχο την καταμέτρησή τους. Ο κ.Ραγκούσης ανέφερε επίσης ότι «η εφεδρεία έχει πρόβλημα ουσίας και δομής», ενώ τόνισε ότι «κακώς υιοθετήθηκε η πρόταση Σαμαρά για την εφεδρεία».