Με μεγάλη διαφορά τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου προηγείται ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με έρευνα της Μarc που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής».
Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός», η κοινή γνώμη γυρίζει την πλάτη στα κόμματα εξουσίας και αναζητεί νέα πολιτικά σχήματα.

Το 75% του λαού επιθυμεί τη δημιουργία νέων κομμάτων, το 40% θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας, ενώ το 47% θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις επερχόμενες εκλογές.

Το 62,7% του κόσμου έχει θετική γνώμη για τον κ. Λουκά Παπαδήμο σύμφωνα με την έρευνα, ενώ σε ό, τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 13%, η Ν.Δ. 20% και το ΚΚΕ 8,7%.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό ανάμεσα στον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά, προηγείται ο πρώτος με ποσοστό 33,0 %, ενώ ανάμεσα σε Σαμαρά και Παπανδρέου η κοινή γνώμη δίνει προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να παραταθεί η διάρκεια ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου.