Ενδεικτική ημερομηνία για τις εκλογές αποκάλεσε την 19η Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν πρέπει να μπούμε σε μία συζήτηση με εσωστρεφή χαρακτήρα, μετρώντας τις ημέρες, τους μήνες και τις εβδομάδες για τις εκλογές. Η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική, δεν ήταν γραμμένη πάνω στο μάρμαρο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι συνάρτηση πολλών εξελίξεων παρατήρησε ο κ. Μπεγλίτης. «Μας ενδιαφέρει η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου» σημείωσε.

Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η σημερινή συγκυρία είναι η πιο δύσκολη για την παράταξη από την μεταπολίτευση.

«Χρειάζεται άνοιγμα με συντεταγμένο τρόπο της εσωκομματικής συζήτησης για το πού βρισκόμαστε και να κάνουμε απολογισμό του κυβερνητικού έργου μας. Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα γίνουν με τον πιο συντεταγμένο και ενωτικό τρόπο και όχι με την πολιτική ατζέντα του καθενός» τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι εκλογές αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν από τη βάση. 

«Ποιος μπορεί να αποστερήσει από τον κ. Παπανδρέου το δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητά;» διερωτήθηκε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επεσήμανε επίσης ότι εάν τεθεί θέμα ανασχηματισμού, «είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε με τα κόμμα που μετέχουν στην κυβέρνηση».

Πηγή: skai.gr