«Δεν υπάρχει περιθώριο για υπουργούς μερικής απασχόλησης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου, τονίζοντας ότι όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται και κρίνονται και «αν χρειαστεί θα παρέμβει ο πρωθυπουργός». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε δύο συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου προγραμματίζονται εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα την Τετάρτη στην ημερήσια διάταξη με θέμα τις εργασιακές σχέσεις και την Πέμπτη για θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επίσης ο κ. Καψής ανέφερε ότι στις αρχες Φεβρουαρίου προγραμματίζεται Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο όλα τα ανοικτά θέματα της Ευρωζώνης. "Το ευρώ για μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετα τις γιορτές", υπογράμμισε ο κ. Καψής.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε για τον χρόνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου κι απ΄αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί. Από το πόσο δηλαδή θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την χώρα".

Στις επίμονες ερωτήσεις που διατυπώθησαν για το θέμα ο κ. Παντελής Καψής ήταν σαφής: "Υπάρχει συμφωνία κομμάτων που τηρείται. Δεν αναιρείται αλλά ο χρόνος ορίζεται από το έργο που έχει αναλάβει και αυτό στη πορεία θα προσδιοριστεί επακριβώς. Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και θα προχωρήσει η κυβέρνηση με βαση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν τα τρία κόμματα. Δεν περιμένει τίποτα από κανένα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει βαση της συμφωνίας των κομμάτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι "δεν είναι τεχνοκράτης. Ο κ. Παπαδημος ήταν κεντρικός τραπεζίτης και έχει σχέση με διαμόρφωση πολιτικής".

"Δεν θα σταματήσουμε τον βίο της κυβέρνησης άν δεν ολοκληρωθεί το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα. Στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρονται και οι κατευθύνσεις των μέτρων που χρειάζονται" πρόσθεσε.

Με αφορμή διευκρινιστικές ερωτήσεις για τη στάση υπουργών αλλά και των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής τόνισε πώς πρέπει "να είναι σαφές προς όλους ότι έχουμε πει, ότι δηλαδή οι υπουργοί πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και γι αυτό αξιολογούνται και κρίνονται. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε κι αν χρειαστεί να παρέμβει ο Πρωθυπουργός θα παρέμβει", συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη λήψη νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε "στις προγραμματικές δηλώσεις για να διαπιστώσετε τις θέσεις του Πρωθυπουργού" ενώ αποδέχθηκε ότι θέμα με τις επικουρικές συντάξεις και ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τις διασφαλίσει, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στα όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Εγασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τελος για τίς επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Καψής ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ, Υπουργείου και ΡΑΕ για το έυρος της αύξησης, με κριτήριο την προστασία των καταναλωτών αλλά και τα συμφέροντα της ΔΕΗ.