Σαχινίδης: Δεν μπορώ να ξέρω που θα κλείσει το έλλειμμα για το 2011


Αδυναμία να εκτιμήσει το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε όλες της τις προβλέψεις έχει πέσει έξω, ο κ. Σαχινίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας δώσω μια εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011» ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία μακροοικονομικών μεγεθών η κυβέρνηση έχει πέσει έξω.

Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνησε πάντως ότι η αποτυχία αυτή είναι μια αποτυχία όλων που επιχείρησαν να κάνουν μια πρόβλεψη σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον.

Και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών πάντως, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση του κ. Παπαδημουλη αν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, παρά δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της αλλά με κοινωνική ευαισθησία, ενώ πρόσθεσε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση -αφού στηρίζεται από τρία κόμματα - θα ζητήσει να έχει μια διαπραγμάτευση, για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο αργή δημοσιονομική προσαρμογή.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο