«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στον τηλεοπτικό σταθμό skai.   Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να παραμείνει όσο χρειαστεί για να κλείσει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για «ανεύθυνη στάση», σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί οικονομικά η χώρα και να εκλείψει ο κίνδυνος της δραχμής, θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους.

Όσο για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Ιανουάριο, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «ό,τι δεσμεύσεις έχει λάβει η χώρα πρέπει να τις πραγματοποιήσει. Οτιδήποτε δημιουργήσει και πάλι αναξιοπιστία είμαι βέβαιος ότι θα οδηγηθούμε στο μοιραίο, στην καταστροφή, στην δραχμή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστρεψε τα βέλη του σε όσους επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, λέγοντας ότι, «όποιος θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή, θέλει πολιτική κρεμάλα».

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ταυτίζει τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους με την οικονομική σταθερότητα της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

Ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς -όπως σημειώνει- «από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ήταν λάθος να αφήνουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες να συκοφαντούνται διεθνώς κάθε μέρα».

Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε υψηλό τόνο και σκληρά λόγια σε πρόσφατες τοποθετήσεις του για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει όμως ότι αυτό έγινε «γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα».

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο, όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχίζοντας την κριτική του ενώ απέδωσε λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης που αποτελούνταν – όπως είπε - «από πολιτικούς, οι οποίοι ήταν τελείως άπειροι, δεν ήταν εκλεγμένοι, ήταν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ακόμη ότι κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου διατυπώθηκαν και απόψεις «που έλεγαν να δώσουμε αυξήσεις, αντί να μαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης άγνοια της πραγματικότητας και των κινδύνων που αντιμετώπιζε η χώρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η πολιτική είναι μια σκληρή υπόθεση» και κατέληξε ότι θα πρέπει να δικαιολογούνται αιχμηρές τοποθετήσεις αυτή την εποχή καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «υπάρχουν 4 εκ. Έλληνες στην φτώχια και τα υπόλοιπα 7 εκ. είναι μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας, ότι καταρρέουμε».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι μοναδικός τους αντίπαλος είναι το πελατειακό σύστημα ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιθυμεί την αρχηγία του κόμματος μετά τον Κώστα Σημίτη: «Ουδέποτε ζήτησα να πάρω το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Σημίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν η πιο ώριμη λύση εκείνη την εποχή».

Πηγή: skai.gr