Για την επόμενη εβδομάδα αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο ήταν αρχικώς προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ιπποκράτους αύριο Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα. Επίσημη δικαιολογία είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δε θα είχαν διαθέσιμο χρόνο. Η νέα ώρα των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ έχει προσδιοριστεί για την επόμενη Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, στις τρεις το μεσημέρι.  Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία συγκεντρώνει τα μάτια και τα αυτιά του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας -  με συμμετοχή και των υπουργών, θα είναι αναμφίβολα μεγάλο γεγονός, αφού αναμένεται να σηματοδοτήσει αλλαγές στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Η δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσει «μεγάλη εσωκομματική, δημοκρατική συζήτηση», έπεισε ακόμη και τους πλέον δύσπιστους ότι ο Γ. Παπανδρέου, έστω και με κάποιο όχι πεντακάθαρο τρόπο, θα ανοίξει τον δρόμο για τη διαδοχή του.

Αυτοί οι οποίοι θεωρούν βέβαιο ότι αύριο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, είναι οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν διστάζουν μάλιστα να προσθέσουν ότι οι διαδικασίες διαδοχής θα έχουν ξεκαθαρίσει ως τα τέλη Ιανουαρίου. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το πόσο βέβαιοι εμφανίζονται ότι ο Παπανδρέου θα δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αναφέρουμε ότι έχουν περάσει ήδη στο επόμενο στάδιο και αναρωτιούνται ποια θα είναι… η στάση που θα κρατήσει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα στηρίζει τον Γιώργο για όσο διάστημα αυτός επιθυμεί να είναι στην ηγεσία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι και τόσο σίγουρος για τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, επισήμανε δημοσίως ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη καθυστερήσει.

Ανάλογη είναι και η στάση του τρίτου των (κατά δήλωση διεκδικητών) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν. Δηλώνουν άγνοια των προθέσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι μάλλον λένε αλήθεια. Ο Γιώργος φαίνεται ότι αυτή τη φορά έχει εμπιστευτεί ελάχιστους και πολύ έμπιστους. Ωστόσο, φίλοι του Γ. Παπανδρέου, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θεωρούν ως πιθανότερο χρόνο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου με κάλπες, τον Ιούνιο, αφού θα έχει επανεκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

ΑΣΚ