Σε συνεντευξή του στον BHMA FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για την κυβέρνηση Παπανδρέου καθώς και την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών των δύο αρχηγών, ενώ παρομοίασε το πολιτικό σκηνιμό με... μαγειρίο.  Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: 

Για το Μνημόνιο και την κυβέρνηση Παπαδήμου


Και η συνταγή ήταν λάθος και ο μάγειρας – η κυβέρνηση Παπανδρέου – ήταν κακός. Αυτές οι 40 ημέρες με την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αποδεικνύουν ότι η αλλαγή αρχιμάγειρα εξασφαλίζει και καλό αποτέλεσμα. Αφήστε που ανακατεύονται πολλοί στην κουζίνα, διότι ο κ. Παπαδήμος έχει μια 50μελή κυβέρνηση από όλους όσους έφεραν τη χώρα στα βράχια και την κοινωνία στην απελπισία. Συνεχίζεται η ίδια πολιτική, με περισσότερη αδράνεια και περισσότερες εσωτερικές διελκυστίνδες και συγκρούσεις και βλέπετε ότι συμπλέκεται το πρόγραμμα και το χρονολόγιο της κυβέρνησης Παπαδήμου με την ανοιχτή κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Τον Ιανουάριο, όταν θα έρθει η τρόικα και θα πει τελεσιγραφικά «πάρτε μέτρα και κλείστε τη μαύρη τρύπα του 2011, πέρα από αυτά που προβλέπει ο ψηφισμένος προϋπολογισμός του 2012, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η έβδομη δόση και δεν θα εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση», τότε προβλέπω ότι όλο αυτό το υποκριτικό παιχνίδι του παίζεται ανάμεσα στην «Αγία Τριάδα» του Μνημονίου μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη κυβερνητική κρίση.

Αν ο κ. Παπαδήμος ήθελε να είναι πραγματικά ισχυρός πρωθυπουργός, θα έπρεπε να απαιτήσει να φτιάξει μια κυβέρνηση τέτοιου τύπου όταν του προτάθηκε να αναλάβει. Ο κ. Παπαδήμος επικύρωσε ως ληξίαρχος μια κυβέρνηση κολλητών του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Παπαδήμος έχει δεύτερη ευθύνη. Η πρώτη είναι όλων αυτών που επιχείρησαν να κρύψουν τη δική τους αποτυχία πίσω από το φρέσκο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου. Η ευθύνη του είναι ότι το αποδέχθηκε.  

Για τις καταθέσεις στην Ελβετία


Είναι μια προσπάθεια αποφυγής ευθυνών, διάτρητη. Η τελευταία μου ερώτηση, όπου την κοπάνησαν για να αποφύγουν τη συζήτηση, ήταν γιατί από το 2010 έχουν αποφύγει να φέρουν προς κύρωση αυτό το Πρωτόκολλο, που ήρθε προς κύρωση με 13 μήνες καθυστέρηση χθες στη Βουλή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά ρίχνοντας μια πρώτη ματιά και με την επιφύλαξη του πρώτου σχολιασμού, θα μπορούσα να πω ότι βλέπω πως μειώνεται το ανώτατο ποσοστό φορολόγησης από 10% σε 7% για τους τόκους των καταθέσεων στην Ελβετία. Και ερωτώ γιατί αυτή η πριμοδότηση για τους Έλληνες καταθέτες που κατά το 99% σύμφωνα με ελβετικό ινστιτούτο είναι κάτοχοι «μαύρου» χρήματος;