«Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας δηλώσεις των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Φ. Σαχινίδη.
Ξαφνικά, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, αναμασούν όσα έλεγε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δυο χρόνια, «όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν». «Τώρα», πρόσθεσε, «κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διερωτώμενος χαρακτηριστικά:

«Μπορούν οι υπαίτιοι να εξασφαλίσουν πως δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κακό; Δεν μετείχαν όλοι στις κρίσιμες αποφάσεις; Έχουν συναίσθηση τι σημαίνει να δηλώνουν συνένοχοι καταστροφής; Αν τα έβλεπαν τόσο καιρό, γιατί σιωπούσαν; Αν δεν τα έβλεπαν, ποιος να τους εμπιστευτεί τώρα; Ζούσαν ή ζουν σε άλλη χώρα;».