Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων, ζήτησε εκ νέου η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πρόταση του κόμματός της για «γενναία αύξηση» του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού. Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, στο φετινό προϋπολογισμό η άμεση φορολογία των νομικών προσώπων, του 2012, θα μειωθεί κατά 22% - μόνο απ’ το γεγονός ότι μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των κερδών απ’ το 24% στο 20%.

«Με βάση αυτό λοιπόν», ανέφερε, «το 2012 οι εταιρίες, οι επιχειρήσεις, θα συνεισφέρουν μόνο το 3,9% των φορολογικών εσόδων. Ποιος δίνει όλα τα άλλα; Ο εργαζόμενος λαός. Μέχρι και οι άνεργοι φορολογούνται».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως χρειάζεται γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση νόμου που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους αγρότες που σταματούν αναγκαστικά τη δραστηριότητά τους.

Στη συνέντευξή της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην έτερη πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και το ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

«Όλα αυτά τα κόλπα που κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή δεν θα το πληρώνεις σε δύο δόσεις, θα το πληρώνεις σε πέντε, δε λένε τίποτα», παρατήρησε «όταν μάλιστα μπορεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς να απολυθείς κιόλας».

Ήδη, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, η κυβέρνηση δεν επιστρέφει το φόρο που έπρεπε να επιστρέψει σε αυτούς που είχαν πληρώσει παραπάνω απ’ όσα έπρεπε και κάνει στάση πληρωμών, αλλά και ο λαός δικαιούται να κάνει στάση πληρωμών.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις συζητήσεις που γίνονται για το χρόνο διενέργειας των εκλογών, η Αλέκα Παπαρήγα, υποστήριξε πως με όλα αυτά προετοιμάζεται το έδαφος για να περάσουν τα πιο βάρβαρα μέτρα από αυτή την κυβέρνηση προεκλογικά και μετεκλογικά η κυβέρνηση να συνεχίσει.

«Θέλουν δηλαδή», εξήγησε, πριν από τις εκλογές, επειδή ξέρουν ότι ένα μέρος του λαού θα τους καταψηφίσει, ιδιαίτερα τα δυο μεγάλα κόμματα, θέλουν να δέσουν το γάιδαρό τους».

«Δεύτερον», συνέχισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «δοκιμάζουν τη μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, είτε κεντροδεξιά, είτε κεντροαριστερά. Τη δοκιμάζουν, γιατί, σου λέει, όσο περισσότερο χρόνο μείνει υπάρχει και η ευχέρεια να μείνει και μετεκλογικά, να κατανεμηθούν οι ζημιές και στα τρια κόμματα ούτως ώστε σφιχταγγαλιασμένα τα τρία κόμματα να συνεχίσουν ή με άλλους παρτενέρ».

Αίτημα του ΚΚΕ όμως, είναι να γίνουν οι εκλογές όπως συμφωνήθηκαν, τόνισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν όλα τα προβλήματα του λαού, αλλά να φέρουν ένα σημαντικό ποιοτικό στοιχείο: να πάθουν πανωλεθρία τα δύο μεγάλα κόμματα και να δημιουργηθεί στην ουσία ένα αντίβαρο που θα είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr