«Το θέμα του φυσικού αερίου μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Σε ερώτηση σχετικά με φερόμενη ως δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας περί διοχέτευσης του φυσικού αερίου στο εξωτερικό, μέσω αγωγών της Τουρκίας, την οποία σχολίασε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Στεφάνου είπε: «Έχω δει σήμερα τη δήλωση του κ. Ερογλου. Πρέπει να πω, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει προβεί σε μια τέτοια δήλωση περί αγωγών και διερωτώμαι τι σχολιάζει ακριβώς ο κ. Ερογλου».

Σημείωσε, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί πιο παλιά στο θέμα του φυσικού αερίου, επαναλαμβάνοντας, ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο εντός της ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ασφαλώς το θέμα τούτο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία», είπε και επεσήμανε ότι, «με τη λύση του Κυπριακού ανοίγονται πολλές προοπτικές για συνεργασίες για τις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο».