Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς συζήτηση και κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας. Η κυβέρνηση επιθυμεί το σχέδιο νόμου που λαμβάνει πρόνοια και για την παροχή πληροφοριών ανάμεσα στις φορολογικές αρχές των δύο κρατών, να έχει ψηφιστεί πριν από το τέλος του χρόνου, προκειμένου να είναι δυνατή η εφαρμογή του μέσα στο 2012. Έτσι, μολονότι η συμφωνία κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, αύριο κιόλας εισάγεται για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ώστε την Πέμπτη να ψηφιστεί στην Ολομέλεια πριν η Βουλή διακόψει τις εργασίες για τις γιορτές.

Την επίσπευση της ψήφισης της συμφωνίας Ελλάδας-Ελβετίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου κατά τη συζήτηση άλλης σύμβασης, ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την πρόληψη της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου.

Τη συζήτηση στην Επιτροπή αξιοποίησαν βουλευτές-μέλη της για να επισημάνουν ότι πολυεθνικές και θυγατρικές τους που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά υπερτιμολογούν τα προϊόντα τους.

"Υπάρχει πράγματι θέμα με τις ενδοομιλικές συναλλαγές", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σημειώνοντας ότι απαιτείται βελτίωση και συμπλήρωση της νομοθεσίας που θα στοχεύει στην καλύτερη παρακολούθηση των ενδοομιλικών συναλλαγών και την είσπραξη φορολογητέας ύλης.