Την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, υπό την προϋπόθεση της συμφωνίας και της Νέας Δημοκρατίας, «αλλιώς εκλογές αύριο», πρότεινε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, με παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.  Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε την στήριξη και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς, όπως τόνισε, "οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, οι υπουργοί της ΝΔ απλώς παρακολουθούν και οι δικοί μας προσπαθούν να δείξουν κάποιο έργο" και πρότεινε "να συνεννοηθούμε για να λάβουμε μέτρα που να εξυπηρετούν την Ελλάδα και όχι την τρόικα, ειδάλλως, εκλογές τώρα". 

Διευκρινίζοντας τη θέση του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να προβεί σε "διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση" μέχρι τα μέσα Μαρτίου που λήγουν ομόλογα 16 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει και η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του PSI

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιστεύω πως η Ε.Ε. ψάχνει αφορμή και άλλοθι να μην μας δώσει τα λεφτά. Έχει μετανιώσει και κοιτάζει να βρει αφορμή. Παραδείγματος χάριν, εάν υπογράψουμε με στυλό πιο βαθύ μπλε απ' ό,τι πρέπει. Δεν πρέπει λοιπόν να δώσουμε άλλοθι, αλλά όχι και να παραδοθούμε άνευ όρων. Να συνεννοηθούμε, διότι ο αντίπαλος δεν είναι κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα εδώ, αλλά είναι στο Βερολίνο και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

TAGS