Την αναβολή της κατάθεσης νομοσχεδίου για την περικοπή επικουρικών συντάξεων αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια συνεχόμενων διαρροών και δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,  σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν επρόκετιτο να ψηφίσει υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η σχετική δέσμευση προκύπτει τόσο από το μνημόνιο όσο και από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο περιελέμβανε σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών ταμείων. 

Παρά ταύτα το υπουργείο Εργασίας επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες σε συνεννόηση με την τρόικα να διασφαλίσει μια περίοδο δύο έως τριών μηνών έως ότου κατατεθεί και ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο.


Κατά τον τρόπο αυτό και με δεδομένη την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας,  αναδεικνύεται η αδυναμία της κυβέρνησης συνεργασίας να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες δεν υπάρχει η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν.


Ταυτοχρόνως, από κομματικές πηγές του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται η εκτίμηση ότι στις προθέσεις της Ν.Δ. πιθανώς να συμπεριλαμβάνεται και η πρόκληση ενδοκυβερνητικής κρίσης,  με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές.Πηγή: tovima.gr 


Σχετικά Θέματα:
Βέτο της ΝΔ στη μείωση των επικουρικών συντάξεων