Επιμένει στη θέση του ΛΑΟΣ, για επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης και ανασχηματισμό, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.   «Η θέση του ΛΑΟΣ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση του βίου της κυβερνήσεως, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα και να παραχθεί ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά και να αποτιμηθεί στο σύνολό του το έργο και να μην κρίνεται αποσπασματικά από τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα για το εύρος των αποφάσεων που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση.  
   
«Η εντολή που έχουν δώσει οι πολιτικοί αρχηγοί είναι εντολή ενός συγκεκριμένου πράγματος, είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, η οποία έχει συγκεκριμένη αποστολή και περιορίζεται σε αυτή. Αν είναι έτσι, τότε σε ποια λογική θα αρχίσει να παίρνει το άλφα ή το βήτα διαρθρωτικό μέτρο, πως θα το κάνει αυτό; Έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να συνεχίσει συνολικά;», διερωτήθηκε.   
   
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Βορίδης είπε ότι το ΛΑΟΣ συμφωνεί κατ' αρχήν με την ενοποίηση των ταμείων, ενώ για τις περικοπές ανέφερε: «Εκείνο το οποίο είπε ο κ. Κουτρουμάνης είναι ότι για να μην είναι ιδιαιτέρως επαχθείς οι συνέπειες για ορισμένα ταμεία έχει μια άποψη ενοποιήσεως των ταμείων. Θεωρεί ότι εν συνεχεία με κάποιου είδους ενός ποσοστού περικοπής θα μπορούσε να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των ταμείων για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και αυτό είναι που εισηγήθηκε».   
   
Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των φορτηγών και των ταξί τόνισε: «Η απελευθέρωση σε ό,τι αφορά τα φορτηγά είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι 01-01-2012. Είμαστε σε μια συζήτηση, αν περάσουν και 10 μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση. Σε ό,τι αφορά στα ταξί και αυτό είναι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, αλλά έχει υπάρξει μια συνεννόηση για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα δουλέψουμε. Δεν μας πιάνουν από το λαιμό».