«Βλέπουμε ανθρώπους που τους χαρακτηρίζουμε νεόπτωχους, που πριν από λίγο καιρό δεν είχαν κανένα πρόβλημα, να συρρέουν στα συσσίτια ή να μην έχουν ένα σπίτι να κοιμηθούν και να είναι στις πλατείες», δήλωσε ο Δ. Καρύδης, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  Μιλώντας για τη συγκρότηση μιας εθνικής επιτροπής κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, υπογράμμισε ότι «Όλοι περιγράφουμε ότι μέσα στη κρίση που ζει η χώρα μας υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκτός δουλειάς, μειώθηκε πολύ το εισόδημα τους».

Στη συνέχεια, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο, προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες που γίνονται. «Όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται, της εκκλησίας ή οι προσπάθειες που κάνουν διάφοροι ιδιωτικοί φορείς ή δημόσιες επιχειρήσεις, να συντονιστούν και να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο τουλάχιστον για την επόμενη τριετία. Ήταν πράγματα τα οποία μπορούσαν να γίνουν τα περασμένα χρόνια και μπορούν να γίνουν και τώρα. Δεν έγιναν διότι προφανώς υπάρχει μια ασυνεννοησία και μια έλλειψη συντονισμού.

Οι βασικοί φορείς που είναι ορισμένα υπουργεία που έχουν κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες, η τοπική αυτοδιοίκηση είτε η περιφερειακή είτε οι δήμοι, η εκκλησία ή οι εθελοντικοί φορείς είναι πάρα πολύ κρίσιμο ειδικά αυτή την εποχή να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, να υπάρχει μια εθνική επιτροπή, να υπάρχει ένα σχέδιο.

Το βασικό μας μέλημα είναι κανένα παιδί να μην υποσιτίζεται, να μην του λείπει ένα εμβόλιο και κανένας άνθρωπος που βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή είτε έχει πρόβλημα, να μην δεν έχει να φαει και να πηγαίνει να ψάχνει στα σκουπίδια». 

«Μια εθνική επιτροπή κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και ας το πούμε με θετικό τρόπο εθνική επιτροπή για την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη», θεωρεί λοιπόν πως είναι η απάντηση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
TAGS