«Πρέπει να ανοίξει το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά να μην εγκλωβιστούμε στις ονοματολογίες, εδώ χρειάζεται καθαρά να μας πει ο καθένας πως θέλει να κινηθεί την επόμενη κρίσιμη περίοδο για την χώρα», δήλωσε ο Κ. Καρτάλης, βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, στον «BHMA FM», αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚΣχολιάζοντας τις μετρήσεις, τόνισε: «Οι μετρήσεις είναι πραγματικά κατεδαφιστικές και ως προς την αξιοπιστία του κόμματος και ως προς την αισιοδοξία του. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο λάθος στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δια τις σιωπής λύνονται τα προβλήματα.

Έχω τελείως διαφορετική άποψη γι’ αυτό. Πιστεύω ότι αν δεν γίνει μια ειλικρινής συζήτηση επί των προβλημάτων, μια ουσιαστική ανασκόπηση της τελευταίας 2ετίας, όχι με εισαγγελικό χαρακτήρα, αλλά για να εντοπιστούν τα λάθη και να μην επαναληφθούν και μια προγραμματική τοποθέτηση του κόμματος απέναντι σε μια κοινωνία που είχε συνηθίσει από το ΠΑΣΟΚ να παίρνει απαντήσεις ενδεχομένως και λύσεις σε πολλά χρονικά διαστήματα, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει και να αποκτήσει μια αξιοπιστία.

Το ρήγμα που έχει με την κοινωνία είναι σαφές. Σε περιόδους κρίσης πρέπει να έχεις ισχυρά κόμματα, και τα ισχυρά κόμματα σημαίνουν κόμματα που στέκονται ικανοποιητικά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και στην κοινωνία. Η σιωπή αυτή δεν καλύπτει τα προβλήματα».
 

Επίσης, εξέφρασε την άποψή του για τα εσωκομματικά του κόμματός του και το θέμα ηγεσίας, λέγοντας «τα μεγάλα όργανα δεν έβγαλαν ποτέ καθαρές αποφάσεις, αντιθέτως συνήθως λειτουργούν ως πεδία τακτικισμών και ισορροπιών εσωκομματικών. Πρέπει να ανοίξει το ζήτημα της ηγεσίας.

Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να είναι υποψήφιος πρέπει να ανοίξει κι αυτός τα χαρτιά του. Οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος θέλει να είναι παρών να το κάνει επίσης. Αλλά να μην εγκλωβιστούμε στις ονοματολογίες, εδώ χρειάζεται καθαρά να μας πει ο καθένας πως θέλει να κινηθεί την επόμενη κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Δεν πρόκειται περί ισορροπίας ονομάτων πρόκειται περί μιας κατεύθυνσης της επόμενης ημέρας. Η πορεία της κυβέρνησης και η πορεία του ΠΑΣΟΚ δεν τέμνονται υποχρεωτικά. Η μια ενδεχομένως επηρεάζει την άλλη αλλά δεν είναι καθόλου κακό να γίνουν παράλληλα. Δεν θα κινδυνέψει το μέλλον της κυβέρνησης από τη συζήτηση εντός του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα».