Στη Βουλή θα κρίνεται ό,τι δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης -σε ενδεχόμενη διαφωνία- ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί ένα «κοινό πλαίσιο συνύπαρξης» με δεδομένη την κρισιμότητα της νέας δανειακής σύμβασης. Για την ένταση στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Καψής έκανε λόγο για λογικό φαινόμενο, αφού η κυβέρνηση αποτελεί «πείραμα» κάτω από τεράστια πίεση, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Για τη συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά είπε ότι αντικείμενο θα αποτελέσει η επιβεβαίωση της συμφωνίας, από την πλευρά του πρωθυπουργού, τόσο για την διάρκεια της κυβέρνησης, όσο και για τους στόχους της.

Οι διαφωνίες θα πηγαίνουν στη Βουλή όπου θα λαμβάνεται η σχετική απόφαση, είπε ο κ. Καψής, για τις διαφωνίες που ενδέχεται να προκύψουν στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο υπουργός επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει μια ενδεικτική ημερομηνία, αλλά αν χρειαστεί αυτή μπορεί να παραταθεί λίγο, λόγω ειδικών συνθηκών, όπως οι διαπραγματεύσεις για το PSI.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ανέφερε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Θεωρητικά μπορεί να γίνει ανασχηματισμός αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Στα τόσα δύσκολα προβλήματα δεν χρειάζεται να προστίθενται και υποθετικά».

Ο κ. Καψής είπε ότι πρέπει να βρεθεί κοινή θέση για το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων. Δεν υπάρχει θέμα κοψίματος, αλλά προσπάθεια να διασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα η βιωσιμότητά τους τους. «Όποιος θέλει μπορεί να μην μπει στο ενοποιημένο ταμείο» πρόσθεσε.