Συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου.

Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και αμέσως μετά προσήλθε η παιδική χορωδία της Αδελφότητας Πλεσσιτών Κασταναχωρίου Ηπείρου «’γιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», που έψαλε τα ηπειρώτικα κάλαντα και χόρεψε ηπειρώτικους χορούς.

Η Χορωδία παιδιών εργαζομένων και το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Αστυνομίας τραγούδησαν το «τρίγωνα κάλαντα» και χόρεψαν τσάμικο.

Τελευταία προσήλθε η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου που έψαλλε τα δωδεκανησιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και είπαν μαντινάδες και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη Κυρά της Ρω.

Ο κ. Πετσάλνικος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και αισιοδοξία που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και μοίρασε γούρια για τη νέα χρονιά.

Τα κάλαντα άκουσε και η Ντόρα Μπακογιάννη, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Πρώτοι της έψαλαν ο ποντιακός σύλλογος «Αξέχαστες Πατρίδες», που εκπροσώπησε και την Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, και στη συνέχεια ο Σύλλογος Καστελλοριζιών και τα παιδιά της Κιβωτού.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αντάλλαξε ευχές και έδωσε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά.

Σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός κατάφερε να τα βγάλει πέρα όταν βάλαμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες καλές γιορτές, υγεία και ηρεμία. 

πηγή: naftemporiki.gr