Την έμπρακτη συνεισφορά των Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.  «Χρειαζόμαστε την ηθική σας υποστήριξη, αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά σας. Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε και πρέπει να αναζητήσετε στην πατρίδα, ευκαιρίες για οικονομικές συνεργασίες και επιχειρηματικές επενδύσεις», σημειώνει. 

Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού αναφέρει ότι «η μητέρα πατρίδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού, με τον πατριωτισμό και τη δημιουργικότητά σας αποτελείτε για όλους μας, σταθερή πηγή έμπνευσης και δύναμης». 

Εκφράζει την αισιοδοξία του ότι στο κάλεσμά του να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού στην πατρίδα και να αναζητήσουν οικονομικές συνεργασίες και επενδύσεις θα υπάρξει ανταπόκριση και τους καλεί να συστρατευθούν στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός για την ανόρθωση του τόπου και την δικαίωση των θυσιών του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στη Γερμανία και αναμένεται σήμερα, μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμοςμε τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό.