«Η κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να είναι κυβέρνηση συνεργασίας όπως είναι σήμερα. Η κυβέρνηση συνεργασίας που μπορεί να επιβληθεί είναι μόνο σε προγραμματικές θέσεις και μετά από συμφωνία. Αυτό που είναι σήμερα δεν είναι κυβέρνηση, είναι αχταρμάς. Ο Παπανδρέου δεν μπορούσε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, δεν ήθελε να εγκαταλείψει την καρέκλα, οι δελφίνοι δεν ήταν σε θέση μάχης.», είπε ο Γ. Μανώλης στον «ΒΗΜΑ FM 99,5», σχολιάζοντας την κυβέρνηση συνεργασίας.  «Αν γίνουν ακόμη 2-3 επεισόδια σαν τα χθεσινά στο υπουργικό συμβούλιο, ο λαός θα ψάχνει για κυβέρνηση αυτοδυναμίας, γιατί δεν θέλει να βλέπει τον κ. Καρατζαφέρη και κάποιους άλλους να παίζουν με αυτά τα ζητήματα.   

Δεν μπορώ να διανοηθώ να υπάρξει μία κυβέρνηση η οποία το επόμενο διάστημα θα βγαίνει ο Καρατζαφέρης ή κάποιος άλλος και θα λέει: «μην μιλάς, κάτσε κάτω» και όλα αυτά. Ο λαός θα έχει ψηφίσει με συνείδηση και με μυαλό και θα επιλέξει μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας», δήλωσε για την κυβέρνηση Παπαδήμου και το υπουργικό συμβούλιο.   

Τελος, ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε στη συγκέντρωση στελεχών της Ν.Δ. κατά του Μνημονίου, τονίζοντας ότι: «Με τον κουμπαρά μαζεύω λεφτά από τραπέζι σε τραπέζι για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Φαίνεται μέσα στο εσωτερικό, αλλά δεν το έβαλαν αυτό στο εξωτερικό. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο σήμερα εδώ που μας έφερε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του και ο κόσμος υποφέρει.   

Κόβουμε από ιδρύματα παιδιών και έπρεπε να μας στηρίξουν. 2.000 ευρώ θα δώσω, αλλά είναι σημαντικό γιατί ήταν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες. Ο Λουράντος και ο Αδαμόπουλος είχαν συμβολική συμμετοχή. Αυτοί που δώσανε τον οβολό τους ήταν πολλοί».