Σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνo της ΝΕΤ, ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος αναφέρθηκε στις συνέπειες του μνημονίου και την κυβέρνηση «συνεργασίας», τον Ροχόι της Ισπανίας και το τσιρκο Μεντράνο, όπως χαρακτήρισε το υπουργικό συμβούλιο.  «Αυτό που ενδιαφέρει, και ας το καταλάβουν καλά όλοι οι πολιτικοί, είναι η επιβίωση της ελληνικής οικογένειας, που σήμερα με τα χαράτσια και με τη μείωση των συντάξεων δεν επιβιώνει. Το άλλο. Αυτή η κυβέρνηση, για να τελειώνουμε, είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει μόλις τελειώσει το κούρεμα και πάει στη δανειακή σύμβαση, να πάει στο καλό, να την ευχαριστήσουμε και να έρθει μια κυβέρνηση του λαού, να μπορέσει να δώσει μια λύση στα αδιέξοδα». 


«Τώρα το υπουργικό συμβούλιο και το τσίρκο Μεντράνο που τσακώνονται μεταξύ τους και κοιτάει ο καθένας τη θεσούλα του, γιατί αν ήταν σοβαρή κυβέρνηση δεν θα ήταν 49, όπως στην Ισπανία είναι 12, Ιταλία 15, εδώ με 10 εκατομμύρια θα έπρεπε να είμαστε 3 κανονικά σε αναλογία. Εδώ είμαστε 49, 4 Υπουργοί στην άμυνα. Ε λοιπόν δεν σχολιάζω τέτοια θέατρα του παραλόγου».  

«Ο Ραχόι στην Ισπανία είπε ότι εγώ το μόνο που δεν θα πειράξω είναι οι συντάξεις. Ένα μήνυμα στους κυβερνώντες. Το δεύτερο μήνυμα. Θέλω να θυμίσω στον κο Βενιζέλο και στην κυβέρνηση που κυβερνάει ατυχώς τη χώρα ότι όταν ήρθε εδώ ο Πρωθυπουργός της Αργεντινής, είναι δημοσιοποιημένο αυτό και γραμμένο και κανείς δεν του έδωσε σημασία, είπε πτώχευσε η Αργεντινή, βγήκε ο στρατός, έγινε ο χαμός, η χώρα μου καταστράφηκε για ένα λόγο.


«Ποιος παλεύει για την πατρίδα; Αυτός που λέει όχι σε όλα και δεν προτείνει λύση να μας δώσει τα 14 δις αυτός της λαϊκής δεξιάς ή της πλουτοκρατικής αριστεράς ή το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα 14 δις το δάνειο και να φύγει να πάει στο διάολο και ο Τόμσεν και όλοι τους. Αλλά όχι οι ψευτοελληναράδες και ψευτόμαγκες».