Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  και κάλεσε τους πάντες να κάνουν όπως είπε το σωστό προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.  Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη ώρα του τελευταίου αιώνα και κρέμεται από μία κλωστή ενώ δήλωσε κατάπληκτος για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.  
Με δήλωσή του στο  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ έκανε παρέμβαση στο θέμα του ηγούμενου Εφραίμ. 
Σε ερώτηση πως σχολιάζει την απόφαση να κριθεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, προφυλακιστέος δήλωσε:

«Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται"».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκρoυσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε τους πάντες να κάνουν όπως είπε το σωστό προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.  Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη ώρα του τελευταίου αιώνα και κρέμεται από μία κλωστή. 
"Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο αγώνα. Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία ώρα να κάνουμε το σωστό και η πατρίδα μας να ξαναβρεί το σωστό δρόμο", ήταν το μήνυμα του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ.

Μαντινάδες

Λίγο νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα από τον όμιλο βρακοφόρων Κρήτης. Φυσικά και φέτος του είπαν μαντινάδες.

"Εσύ είσαι που μας τα'λεγες και είχες παρεξηγήσεις, και τώρα όλοι τρέχουνε πίσω απ'τις εξελίξεις", ήταν η πρώτη ενώ του είπαν και μία ακόμα: "Το έργο σου αν σ'αφήνανε να'χες ολοκληρώσει, την κρίση και την πτώχευση θα είχαμε γλυτώσει".

Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης δώρισε στον πρώην πρωθυπουργό και ένα βιβλίο για τη ζωή του κρητικού ανθυπολοχαγού στο β' Παγκόσμιο Πόλεμο Παντελή Σαββάκη όπου περιγράφει πως νίκησε δύο φορές το θάνατο. 

"Μου φέρνετε άρωμα Κρήτης κάθε χρόνο. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Θα πάω κι εγώ στην Κρήτη αυτές τις ημέρες. Σήμερα όμως έχω την Κρήτη εδώ μπροστά μου", είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ομιλίου βρακοφόρων και φίλο του Στέλιο Κιαγιαδάκη.