Η θητεία αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μεγάλη, οπότε μετά θα συζητάμε ό,τι θέλετε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Καψής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο της είναι συγκεκριμένο, είναι η δανειακή σύμβαση, είναι το PSI, όλα αυτά τα ζητήματα. Χρονικά δεν προσδιορίζεται απολύτως, αλλά είναι φανερό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν οπωσδήποτε μέχρι το Μάρτιο».

Σχετικά με τις διαμάχες που έχουν προκύψει στο ενδοκυβερνητικό μέτωπο, ο κ. Καψής επεσήμανε ότι «κάνουμε ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και αυτό μοιραία έχει τριβές. Αλλά νομίζω ότι θα τις ξεπεράσουμε, γιατί πρέπει να τις ξεπεράσουμε».

Και πρόσθεσε ότι: «Έχουμε μπροστά μας αυτό το τεράστιο έργο. Πρόκειται να πάρουμε στο τέλος αυτής της προσπάθειας 89 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι είναι τεράστια υπόθεση για την ελληνική οικονομία.»

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να επικυρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση και να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή ομολόγων με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή στάση για το πως η χώρα θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και εκτίμησε πως το μνημόνιο ξεκίνησε από μια πολιτική λιτότητας και μετά θα έπρεπε να εξελιχθεί σε μια μορφή ανάπτυξης και ευχήθηκε αυτό να γίνει.

Ο κ. Καψής επισήμανε, τέλος, πως με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεφύγει τον φαύλο κύκλο και να μπει σε μια ήπια περίοδο.