Στον απόηχο των παραιτήσεων του Γρηγόρη Πεπόνη και του Σπύρου Μουζακίτη από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων Εφετών καθώς και της αναστάτωσης που έφεραν οι καταγγελλίες των δύο εισαγγελέων για... πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης σε μια «πυροσβεστική» κίνηση έπειτα από το γενικότερο θόρυβο που ανέκυψε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί σήμερα, στις 11 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας Παν. Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας), Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο), καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και θα παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η γνωριμία του κ. Παπαδήμου με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και η ενημέρωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των αντιδράσεων των δικαστικών για τις μειώσεις μισθών που αναμένεται να υποστούν με τον ερχομό του νέου έτους.